Pawełku - tak chyba trzeba sie zwracac
pewnie za mlody jestes
napisz też że jestem przystojny
Koniec korupcji w służbie zdrowia
Koniec bedzie razem z koncem publicznej sluzby zdrowia - kazdy da w lape zeby bliska mu osoba miala lepsza opieke, tym bardziej ze wie ile zrabiaja pielegniarki i lekarze
wystarczy wprowadzić kontrolę i
wiele się zmieni
A przede wszystkim
łapówki biorą ordynatorzy a nie pielęgniarki i młodzi małozarabiający lekarze Koniec bezrobocia-ponad 1000000 pracujących więcej
Wynika to ze wzrostu gospodarczego - jak chcesz wiedziec dlaczego jest teraz taki a nie inny to zobacz na faze cyklu koniunkturalnego w jakiej bylismy przed 2005, zobacz co zrobil rzad Belki w sprawie opodatkowania firm, no i przypomnij sobie co stalo sie 1 V 2004... To tylko 3 czynniki a jest ich wiecej - podpowiem - żaden nie zalezy od tego rzadu. PiS nie zrobil ***absolutnie*** nic co upowaznia do chwalenia sie obecna dynamika gospodarki.
BTW. Teraz mamy stope bezrobocia 12% (w zimie bedzie wiecej) - smiala teza ze to juz koniec tego problemu...
daruj te cykle, wcześniej jakoś nie przyspieszały one gospodarki a jedynie znikanie majątku narodowego
z unią integrujemy się od dłuższego czasu i 1-5-05 nie jest datą kluczowa a Belka coś zrobił pod koniec gdy już tracili władzę odblokował kredyty i to jest rzeczywista przyczyna wzrostu gospodarczego
I Mam pytanie
jak by wyglądał nasz kraj gdyby Michnik z chytrości nie opublikował nagrań z RywinermPewnie mu się to śni teraz w koszmarach
Pawełku - tak chyba trzeba sie zwracac do osoby ktorej nazwiska Kryże, Wasserman, Łopiński nic nie mowia...
cóż prócz Wassermana nie wiele Mi mówią [w przeciwieństwie do Was Ja muszę zarabiać na chlebek, więc nie mam wiele czasu na politykę] , ale nie to jest chyba najważniejsze
każdy z nas dorastał w komunizmie i jakoś był w ten system uwikłany i każdy o ile niema na rękach krwi ani zdrady powinien mieć szansę rehabilitacji i pracy dla Polski
Normalna polityka zagraniczna
normalne jest rozmawianie a nie tupanie noga - polityka zagraniczna to nie IRP i liberum veto
No właśnie , i nie robienie loda każdemu kto sobie tego zażyczy
napisałbym więcej na ten temat ale Mnie zbanujecie.
- szybko wprowadzimy nizsze podaki (szybko to chyba mniej niz 2 lata - w sumie to 1/2 kadencji)
- odpolitycznienie administracji publicznej
- ograniczenie i uproszczenie procedur niezbędnych do rozkręcenia działalności gospodarczej i pomoc w zakładaniu własnej firmy (SLD uchwalilo jedno okienko, PiS zapomnial to przygotowac bo akurat w teczkach grzebali)
- przebudowa systemów ochrony zdrowia (kaczynski w debacie z kwasniewskim stwierdzil ze system z NFZ jest zly ale bedziemy ladowac w niego wiecej kasy)
- likwidacja KRRiTV (zamiast likwidowac to w 4 dni calkowicie zawlaszczyli)
Nie dyskutujmy używając argumentów z Gazety Wyborczej szczególnie
po artykule
„patriotyzm jest jak rasizm „
PiS nieustannie przekonuje ze jest swietnie, ze to wszystko ich zasluga a mowi to bo zgodnie z zasada Kurskiego "narod jest ciemny wiec narod to kupi".
I Kurski tak powiedział
OK... wiecej nie pisze bo to jak kopanie lezacego... nawet dobre pomysly (np. sady 24h) potrafili skutecznie spaprac
Oby nie okazało się że
po kilku latach rządów PO LiD będziemy leżeć wszyscy