PiS, to najlepsza rzecz, jaka mogła przydarzyć się Polsce!!!
Nie najgorsza, ale do najgorszej naprawdę blisko
Zatrzymano wyprowadzanie pieniędzy z budżetu państwa przez pseudo bisnesmenów
Tendencja spadkowa zapoczatkowana w połowie lat 90 sie utrzymuje. I tyle
[quote[ zaczęto ścigać postkomunistów, którzy przygarnęli sobie majątek narodowy[/quote]
zaczęto ścigac tych, którzy sa aktualnej władzy niewygodni
wreszcie zajęto się bandziorami, którzy nękają zwyczajnych ludzi
mówisz o wprowadzeniu sądów dla pijanych kierowców (dwudziestoczterogodzinne)? bo nic poza tym nie zrobiono
usuwa się korupcję z urzędów
Wręcz przeciwnie. usuwanie korupcji polega na tym, ze likwiduje się jej źródła - a wiec wprowadza jasne i przejrzyste prawo, zmniejszA się role decyzji urzędników i okazje do tego by urzędnicy mieli "widzimisiowy" wpływn na podejmowane decyzje - co umozliwia im podejmowanie decyzji "sponsorowanych". Nie robi się tego w ten sposób, że wprowadza się specjalna służbę która ściga korupcję ale tylko tam i wtedy, gdzie to dla rządu wygodne.
ruskie i państwa unii muszą nas szanować
polityka w unii nie polega na wymuszaniu szacunku tylko na sztuce budowania sojuszów. Hiszpanie policzyli, że wszystkie głosowania w unii, które przegrali, przegraliby niezależine od przyjętego systemu i powodem porażki był brak współpracy z innymi krajami, nie brak siły i szacunku. Nie widzę zdolności do budowania sojuszu i współpracy z kimkolwiek ze strony braci kaczyńskich.
demaskuje się aferzystów i zwykłych złodziei w urzędach państwowych
ale tylko tych, którzy zajmują stołki które trzeba opróżnić. I których samemu się na te stołki wprowadziło.
a najważniejsze, jak się prześwietli elity i skąd pochodzą ich majątki, to więzienia będą zapełnione, a budżet państwa tylko zyska...
bo utrzymanie więzień jest dochodowe a i podatki wpłacane przez na przykład Prokom oraz zasiłki które się pracownikom Prokomu wypłaci po jego bankructwie po prostu w magiczny sposób obrócą się w dochody budżetu
Oczywiście wcześniej z rozpaczy część elit (złodziei i oszustów) nie wytrzyma nerwowo, ale jak się chciało mieć władzę i pieniądze kosztem narodu, to dobrze im tak...
na tym polega siła PiSu - bo Polacy lubie komuś dupę skopać i powiedzieć "dobrze mu tak". I tylko to przez Ciebie przemawia.
Patrzę dziś na tych żałosnych ludków (Komorowski, Tusk, Olejniczak, Kwaśniewski, Lepper, Pawlak, i inni...) i myślę sobie, że to oni niszczą nasz kraj!!!
Tak, a złe autostrady to wina tylko jednej z niewielkich partyjek sprzed 15 lat. A za wszystko winny jest okragly stół i z Tusk (którego przy nim nie było) a kaczorki są najlepsi, choć sami przy okrągłym stole byli.
I żadna nagonka przeciwko PiSowi nic nie pomoże, bo ludzie nie są głupi!!!
taaa....
nie PiSowi choćby dlatego, ze oni nie rozumieją tego, że nie na wszystkie pytania mozna odpwiedzieć tak/nie. To, ze nie chcę poprzeć bubla prawnego, oznacza, że nie lubię bubli prawnych, a nie to co insynuuje kaczorek - że nie podoba mi się sam cel ustawy.
nie PiSowi dlatego, że nie podoba mi się insynuowanie wszystkim wytworów własnej imaginacji i tworzenie "faktów medialnych" bo "ciemny lud to kupi".
i nie PiSowi dlatego, że 5 lat temu uwazałem SLD za bande skurwysynów robiących z Polski republikę kolesi. A teraz widzę, że można ich stawiać PiSowi jako za wzór umiarkowania w zawłaszczaniu państwa...